Leuk je hier te zien! Op deze pagina vertellen we jou alles over de eerste vegan smash burger van Nederland. En dit is er niet zo maar één… De super Sick Vegan Smash van Diego’s Burgers is in samenwerking met Violife en Beyond meat ontwikkeld.

Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe jij jouw eigen super Sick Vegan Smash in elkaar zet? Lees de beschrijving of bekijk onze How to video.

Veel plezier en eet smakelijk!

The Super Sick Vegan Smash

Inhoud pakket:
2 x Beyond Meat patty’s, 2 x vegan brioche bun, 1 x sla, 1 x tomaat, 1 x zoet zure uien, 4 x Violife cheddar

Benodigdheden: pan, iets om mee te smashen en bakpapier.

Bereidingswijze:

1. Maak van de Beyond burgers (of Beyond mince) bolletjes van ongeveer 60 gram. Je hebt 2 bolletjes van 60 gram nodig voor 1 burger (1 Beyond burger is 2 bolletjes).

2. Zet een pan met dikke bodem op het vuur en laat deze lauwwarm worden.

3. Snijd het broodje doormidden en toast deze in de lauwwarme pan tot die mooi getoast is.

4. Laat nu de pan zo heet mogelijk worden en leg per broodje 2 bolletjes in de pan. Hier begint de magie: leg op de burgers een stukje bakpapier en druk de burger plat (dit kan met een spatel, een kom, eigenlijk alles waarmee je kunt smashen). Laat de burger bakken tot je aan de randjes ziet dat de burger krokant is.

5. Draai de burger om en leg daar gelijk een plakje Violife cheddar op en laat deze goed smelten (dit kan door de deksel op de pan te doen, de pan na 2 min bakken even onder de grill van de oven te zetten of door er een ijzeren kom overheen te plaatsen.

6. Maak in de tussentijd het broodje klaar. Bestrijk de boven en onderkant met jouw favoriete saus en leg op de bovenkant van het broodje de sla, tomaat en de zoetzure ui.

7. Als de kaas mooi gesloten is leg dan de burgers op de onderkant van het broodje en plaats de bovenkant er op. Geniet dan van deze super Sick Vegan Smash burger.

Eet smakelijk!

Partners in crime