BIY burger box

recepten

biy box

recepten

Classic Burger

Inhoud pakket:
2 Burgers / 2 brioche broodjes / 2 plakken cheddar / 4 plakken bacon / Hamburgersaus / 6 plakjes augurk

Eventueel Zelf toevoegen: Sla / Tomaat

Bereidingswijze

1. Zet een koekenpan op middelmatig vuur, snijd de brioche broodjes doormidden en toast de broodjes goudbruin.

2. Verdeel de saus over de boven- en onderkant van de broodjes. leg de plakjes augurk (en eventueel de sla en tomaat) op de onderkant van het broodje.

3. Verwarm de pan op middelhoog vuur en bak de burgers 3 min. per kant, als je de burger omdraait leg dan de bacon in de pan erbij en bak deze krokant.

4. Leg de plakken cheddar op de burger en plaats een deksel op de pan om de cheddar goed te smelten. Je kunt de burgers met cheddar ook even onder de grill van de oven plaatsen.

5. Leg dan de krokante bacon op de bovenkant van de broodjes en de burger op de onderkant van de broodjes, Stapel beide helften op elkaar en geniet van jouw zelfgemaakte Diego’s Classic Burger.

Eet smakelijk!

The Super Sick Vegan Smash

Inhoud pakket:
2 x Beyond Meat patty’s, 2 x vegan brioche bun, 1 x sla, 1 x tomaat, 1 x zoet zure uien, 4 x Violife cheddar

Benodigdheden: pan, iets om mee te smashen en bakpapier.

Bereidingswijze:

1. Maak van de Beyond burgers (of Beyond mince) bolletjes van ongeveer 60 gram. Je hebt 2 bolletjes van 60 gram nodig voor 1 burger (1 Beyond burger is 2 bolletjes).

2. Zet een pan met dikke bodem op het vuur en laat deze lauwwarm worden.

3. Snijd het broodje doormidden en toast deze in de lauwwarme pan tot die mooi getoast is.

4. Laat nu de pan zo heet mogelijk worden en leg per broodje 2 bolletjes in de pan. Hier begint de magie: leg op de burgers een stukje bakpapier en druk de burger plat (dit kan met een spatel, een kom, eigenlijk alles waarmee je kunt smashen). Laat de burger bakken tot je aan de randjes ziet dat de burger krokant is.

5. Draai de burger om en leg daar gelijk een plakje Violife cheddar op en laat deze goed smelten (dit kan door de deksel op de pan te doen, de pan na 2 min bakken even onder de grill van de oven te zetten of door er een ijzeren kom overheen te plaatsen.

6. Maak in de tussentijd het broodje klaar. Bestrijk de boven en onderkant met jouw favoriete saus en leg op de bovenkant van het broodje de sla, tomaat en de zoetzure ui.

7. Als de kaas mooi gesloten is leg dan de burgers op de onderkant van het broodje en plaats de bovenkant er op. Geniet dan van deze super Sick Vegan Smash burger.

Eet smakelijk!

Donut Burger

Inhoud pakket:
2 Burgers / 4 donuts / 2 plakken cheddar /
4 plakken bacon/ Spicy mayonaisse /
6 plakjes augurk

Eventueel Zelf toevoegen: Sla / Tomaat

Bereidingswijze:

1. Zet een koekenpan op middelmatig vuur, toast de donuts aan beide kanten goudbruin.

2. Verdeel de saus over de vier Donuts (één zijde per donut). leg de plakjes augurk (en eventueel de sla en tomaat) op twee donuts.

3. Verwarm de pan op middelhoog vuur en bak de burgers 3 min. per kant. als je de burger omdraait leg dan de bacon in de pan erbij en bak deze krokant.

4. Leg de plakken cheddar op de burger en plaats een deksel op de pan om de cheddar goed te smelten. Je kunt de burgers met cheddar ook even onder de grill van de oven plaatsen.

5. Leg dan de bacon op de helft van de donut waar de saus en augurk op ligt en de burger op de andere donut. Stapel beide helften op elkaar en geniet van jouw zelfgemaakte Diego’s Donut Burger.

Eet smakelijk!

Dirty Vegan

Inhoud pakket:
2 vegan Beyond Meat burgers / 2 vegan brioche broodjes / vegan cheddar / vegan bacon / vegan truffle mayonaise / plakjes augurk

Eventueel Zelf toevoegen: Sla / Tomaat

Bereidingswijze:

1. Zet een koekenpan op middelmatig vuur, snijd de brioche broodjes doormidden en toast de broodjes goudbruin.

2. Verdeel de saus over de boven- en onderkant van de broodjes. leg de plakjes augurk (en eventueel de sla en tomaat) op de onderkant van het broodje.

3. Verwarm de pan op middelhoog vuur en bak de burgers 4 min. per kant. Als je de burger omdraait leg er dan de bacon bij en bak deze krokant.

4. Leg de plakken cheddar op de burger en plaats een deksel op de pan om de cheddar goed te smelten. Je kunt de burgers met cheddar ook even onder de grill van de oven plaatsen.

5. Leg dan de burger op de onderkant van de broodjes, stapel beide helften op elkaar en geniet van jouw zelfgemaakte Diego’s Dirty Vegan.

Eet smakelijk!

The Halfpounder

Inhoud pakket:
 2 burgers / 2 brioche broodjes / 2 plakken cheddar / Ketchup / Mosterd / Augurk / Ui

Eventueel Zelf toevoegen: Sla / Tomaat

Bereidingswijze:

1. Zet een koekenpan op middelmatig vuur, snijd het brioche broodje doormidden en toast het broodje goudbruin.

2. Verdeel de saus over de boven- en onderkant van het broodje. Leg de plakjes augurk (en eventueel de sla en tomaat) op de onderkant van het broodje. Leg de gesneden ui op de boven kant

3. Verwarm de pan op middelhoog vuur en bak de burgers 3 minuten per kant.

4. Leg de plak cheddar op de burger en plaats een deksel op de pan om de cheddar goed te smelten. Je kunt de burger met cheddar ook even onder de grill van de oven
plaatsen.

5 Schep dan je burger voorzichtig uit de pan en leg hem op de onderkant van het broodje. Stapel beide helften op elkaar.

Eet smakelijk!

Krispie Chicken

Inhoud pakket:
 2 gepaneerde kippendijen / 2 brioche broodje /2 plakken cheddar / Ranch coleslaw / Hot Sauce

Zelf toevoegen: zonnebloemolie / ijsbergsla

Bereidingswijze:

1. Zet een koekenpan op middelmatig vuur, snijd het brioche broodje doormidden en toast het broodje goudbruin.

2. Verdeel de Hot Sauce over de boven en onderkant van het broodje. Leg de komkommer op de bovenkant van het
broodje.

3. leg de coleslaw onder op het broodje (en eventueel de ijsbergsla)

4. Verwarm de pan met een flinke laag zonnebloemolie op middelhoog vuur en bak de Kipburger goudbruin aan beide kanten (wij hebben de kip al voorgegaard, dus je hoeft ‘m alleen goudbruin te bakken)

5. haal de kipburger uit de olie en laat ze uitlekken op een keukenpapier.

6. leg de plak kaas op de burger en laat even smelten onder de grill van de oven.

7. Schep dan je burger voorzichtig uit de oven en leg hem op de onderkant van het broodje. Stapel beide helften op elkaar.

Eet smakelijk!

The BFF

Inhoud pakket:
2 Burgers / 2 brioche broodjes / 2 plakken cheddar / Tomaat / Sla / Ingelegde komkommer / 4 plakken bacon / Beeffat uien / Diego’s Jus / Diego’s Fluffy Bone Marrow mayonaise

Bereidingswijze:

1. Zet een koekenpan op middelmatig vuur, snijd de brioche broodjes doormidden en toast de broodjes goudbruin.

2. Verdeel de jus over de bovenkant van de broodjes en de fluffy mayonaise op de onderkant van de broodjes (de juiste verhouding is: 1 deel jus, 2 delen mayonaise). Leg de ingelegde komkommer op de onderkant van het broodje met daar bovenop de sla en tomaat.

3. Verwarm de pan op middelhoog vuur en bak de burgers 3 min. per kant. Als je de burger omdraait leg dan de bacon in de pan erbij en bak deze krokant.

4. Verwarm de beef fat uien op een laagvuur tot ze warm zijn.

5. Leg de plakken cheddar op de burger en plaats een deksel op de pan om de cheddar goed te smelten. Je kunt de burgers met cheddar ook even onder de grill van de oven plaatsen.

6. plaats de Beef fat uien op de burgers en leg daar boven op de bacon. Haal dan je burger uit de pan en leg hem op de onderkant van het broodje, stapel beide helften op elkaar en geniet van jouw zelfgemaakte Diego’s BFF.

Eet smakelijk!

Partners in crime